Wij hebben recent een update doorgevoerd in de Diagnostiekwijzer, een belangrijk hulpmiddel voor huisartsen en andere zorgprofessionals. Deze online tool biedt uitgebreide informatie over alle onderzoeken die bij het ons aangevraagd kunnen worden. Hoewel de Diagnostiekwijzer al geruime tijd beschikbaar is, blijkt deze nog niet bij alle huisartsen bekend te zijn.

Wat biedt de Diagnostiekwijzer?

In de Diagnostiekwijzer vindt u informatie over de diagnostische onderzoeken die Streeklab Haarlem uitvoert, waaronder:

  • Indicaties voor de verschillende testen
  • Hoe u de onderzoeken kunt aanvragen
  • Welke materialen u moet insturen en hoe deze verpakt dienen te worden
  • Gebruikte diagnostische technieken
  • Verwachte doorlooptijden

De wijzer is overzichtelijk ingedeeld op basis van groepen micro-organismen, wat het gemakkelijk maakt om snel de juiste informatie te vinden.

Verbeterde informatie

Met de recente update zijn alle gegevens in de Diagnostiekwijzer up-to-date gebracht. Dit betekent dat u kunt rekenen op de nieuwste informatie over diagnostische procedures en doorlooptijden. Bovendien is het nog belangrijker geworden om bij het insturen van materialen te letten op correcte verpakking en het voorkomen van lekkages, zodat de diagnostiek snel en accuraat kan worden uitgevoerd.

Indienen van uw aanvraag

Voor een juiste verwerking van uw aanvraag is het van groot belang dat de relevante klinische gegevens van uw patiënt worden ingevuld. Deze gegevens worden gebruikt om de diagnostiek af te stemmen op de specifieke situatie van uw patiënt.

Maak gebruik van de Diagnostiekwijzer

Als aanvragend arts is het cruciaal om toegang te hebben tot de juiste informatie voor diagnostiek. We raden u daarom aan om de Diagnostiekwijzer te raadplegen bij elke aanvraag voor microbiologisch onderzoek. Hiermee draagt u bij aan een efficiënte en kwalitatief hoogwaardige afhandeling van uw aanvragen.

Raadpleeg de Diagnostiekwijzer