Vandaag is de Dag van de Duurzaamheid!

Bij Streeklab Haarlem omarmen we deze dag niet alleen, maar werken we elke dag hard aan een duurzamere toekomst. Duurzaamheid is een kernwaarde binnen onze organisatie en we zetten ons actief in om onze zorgprocessen en het gebruik van materialen te verduurzamen.

In februari 2024 hebben we de Green Deal Duurzame Zorg 3.0 ondertekend, samen met vele andere zorginstellingen in Nederland. Dit is een belangrijke stap voor een gezondere toekomst waarin we streven naar minder uitstoot, minder afval en verantwoord gebruik van energie. We zijn een samenwerking aan het verkennen met de LEAF-tool, die ons helpt om concrete stappen te zetten met als doel een accreditatie te behalen.

Dankzij ons interne Green Team zetten we al volop in op projecten zoals afvalreductie, energie besparen met de Vriezerchallenge en bewust printgedrag met de Printerchallenge. Maar we zijn nog lang niet klaar en blijven groeien in onze ambities voor een duurzame zorgomgeving.

Samen met onze partners bouwen we aan een toekomst waarin zorg en duurzaamheid hand in hand gaan, zodat we zowel onze patiƫnten als onze planeet kunnen beschermen.