Na een periode van zorgvuldige overweging heeft Femke-Fleur Lamkamp besloten haar functie als voorzitter van de raad van bestuur van Streeklab Haarlem per 1 oktober over te dragen aan interim bestuurder Wil de Vries. Gedurende de maand september zal zij haar taken en verantwoordelijkheden overdragen waarna Wil formeel de rol van voorzitter zal vervullen.

Femke-Fleur Lamkamp heeft een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling van Streeklab Haarlem, vooral tijdens de uitdagende periode van de coronapandemie en de voorbereidingen voor nieuwe samenwerkingen. Met de afronding van deze fase ziet zij dit als een natuurlijk moment om het stokje over te dragen.

Wil de Vries, die momenteel al als interim bestuurder fungeert, zal samen met de medewerkers Streeklab Haarlem de continuïteit van de medisch microbiologische zorg in de regio Kennemerland waarborgen. Er wordt geen  vervanger gezocht voor Femke-Fleur, aangezien Wil de taken volledig overneemt.

Michel Dutrée, voorzitter van de Raad van Toezicht, spreekt zijn waardering uit voor de inzet van Femke-Fleur en het vertrouwen in Wil om de succesvolle koers van Streeklab Haarlem voort te zetten.

Voor vragen naar aanleiding van dit bericht kunt u contact opnemen met Marthe Houpt, woordvoerder Streeklab Haarlem. m.houpt@streeklabhaarlem.nl of via 0622175405