Veel gestelde vragen

De kosten voor onderzoek bij het Streeklab Haarlem vallen onder uw Eigen Risico. Dit houdt in dat u voor een onderzoek bij het Streeklab Haarlem een factuur ontvangt van uw zorgverzekeraar totdat uw Eigen Risico is overschreden.

Nee, dat gaat helaas niet. In Nederland kennen we de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en deze laat het niet toe dat wij uitslagen telefonisch aan de patiënt geven. Wij kunnen niet verifiëren of wij de juiste persoon aan de telefoon hebben. Daarom worden al onze gegevens gerapporteerd aan de behandelend arts. Bij hem/haar kunt u de uitslag opvragen.

Op de website kunt u hier de laatste tarievenlijst van het Streeklab Haarlem terugvinden.

Onze financiële afdeling is hiervoor bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer 023-5307802 of stel uw vraag door een e-mail te sturen naar finadmin@streeklabhaarlem.nl.

Ja, bij voorkeur wel, dit geeft namelijk de beste resultaten. Indien dit niet mogelijk is dan graag de urine afnemen nadat er drie uur niet is geplast.

Dat kan bij de receptie van het Streeklab Haarlem op werkdagen tussen 08.30 – 17.00 uur en in het weekend tussen 10.30 – 12.00 uur. Het Streeklab Haarlem bevindt zich op het terrein van het Spaarne Gasthuis, locatie Haarlem-Zuid aan de Boerhaavelaan 26 te Haarlem.                                                                                                                                                                                                         In het Spaarne Gasthuis locaties Haarlem-Noord en Haarlem-Zuid en het Rode Kruis Ziekenhuis vindt u in de ontvangsthal een grote aluminium brievenbus van het Streeklab Haarlem waar u uw monster in kunt doen. Deze brievenbussen worden dagelijks (behalve op zondag) geleegd door de medewerkers van Streeklab Haarlem.  

Dat kan alleen als u van uw huisarts een verzendenvelop heeft ontvangen. U hoeft geen portokosten te betalen. Informatie over het insturen van materialen middels de verzendenvelop vindt u hier.

Klikt u hier voor een uitleg over de tarieven van het Streeklab Haarlem.

Onder 'PATIËNTEN'- 'Doorlooptijden' staan de maximale doorlooptijden in werkdagen die nodig is, om het onderzoek uit te voeren, voordat de uitslag bekend is. De uitslag wordt verstuurd naar uw behandelend arts

Heeft u zelf een vraag? Vraag het ons.

Go To Top